Sluttet på blodtrykksmedisin, står ikke lenger i fare for diabetes og vekta er redusert med over 30 kilo!

Les historien til Mona og hvordan hun sammen med PT, fysioterapeut og helseveileder Kristoffer fant veien til et sunnere liv.

Jeg har stort sett hele mitt liv hatt en del kilo for mye. Og siste 20 år har jeg vært det som kalles sykelig overvektig. Jeg har gått på flere «kurer», men alltid endt tilbake der jeg startet, ofte med enda flere kilo.

For flere år siden innrømte jeg overfor meg selv at dette ikke er bra, og at den eneste som kan gjøre noe med saken er meg selv. Det har vært en reise med flere «kurer», tilbakeslag, og ikke minst mange mandager der jeg skulle ha startet på nytt.

Jeg ble henvist til Overvektsklinikken ved UNN i Tromsø av min lege, men så kom pandemien og mye venting. Frisklivssentralen ble etter hvert starten på å finne treningsgleden.

Til slutt fikk jeg endelig komme til Overvektsklinikken og etter 8 uker med fysioterapeut, psykolog, ernæringsfysiolog og lege, hadde jeg lært masse og kommet godt i gang med «mitt nye liv».

Av erfaring fra tidligere ble jeg ganske raskt bevisst på at dersom jeg skal klare dette videre, må jeg ha noen med på laget. Da ble PT Kristoffer på Feel24 det valget falt på. Siden han er fysioterapeut tenkte jeg at han kunne gi meg det jeg trengte, ut fra mine helseutfordringer. Spesielt med påvist artrose i begge knær.

Mona trener ukentlig sammen med PT Kristoffer

Vi startet samarbeidet i desember 2022 med 1 time PT-time pr uke. Han ga meg utfordringer som jeg selv ikke trodde jeg skulle klare. Han så hva jeg trengte, når jeg trengte det og hvorfor.

Etterhvert som kiloene forsvant ble alt mye lettere, og både selvtilliten og energinivået økte. Å investere i en PT har ført til at jeg ikke har gått lei, med varierte programmer, utfordringer og en som motiverer hele veien. Han gir meg tester underveis, hvor jeg får bevis på hva jeg er i stand til.

Mona sammen med PT, fysioterapeut og helseveileder Kristoffer Mikalsen

Jeg har nå sluttet på blodtrykksmedisin, står ikke lenger i fare for diabetes, og vekta er redusert med over 30 kilo!

Å ha PT er som å pusse opp huset, det må investeres både tid, penger og krefter. Men de fleste vet jo at med riktig kunnskap, verktøy og innsats, så blir det et bra resultat. Og det er jo viktig med vedlikehold i tillegg, så da må det fortsette! Mye av det jeg synes var «pyton» har blitt noe jeg faktisk liker. For en mestringsfølelse det gir å få til ting!

Den mentale biten har vært vel så viktig å jobbe med. Med en så stor endring på kort tid er det viktig at hodet «henger med» i prosessen. Da er det viktig å ha noen med som har erfaring med dette og støtter underveis. Her har Kristoffer vært uvurderlig.

Jeg har nå gjennomført en mage/bukplastikk-operasjon og jeg vil si at å være i så god form som jeg er nå, har gjort rekonvalensen mye enklere, samt at jeg kunne gjenoppta aktivitet kort tid etterpå.

Mona har mistet 30kg, sluttet på blodtrykksmedisin og står ikke lenger i fare for å utvikle diabetes type 2

For min del har det også vært essensielt at både min arbeidsgiver og alle mine nærmeste vet hva jeg holder på med og de har vært min heiagjeng. Det har gjort det lettere å forsvare alle de ganger jeg har måtte avslå ulike aktiviteter jeg har vært invitert til.

Denne reisen har krevd mye, det har vært tungt til tider, men å lage ukeplan, sette av tid og sette meg selv i førersetet har gjort at jeg har fått det til! Denne reisen er likevel ikke over, det må vedlikeholdes hele tiden. Heldigvis blir det enklere for hver dag som går! Det er ikke bare å trene og spise riktig som gjør at jeg får dette til, tusen takk for oppfølgingen, motivasjonen og støtten jeg har fått underveis fra min PT Kristoffer!

Kristoffer Mikalsen

Kristoffer Mikalsen

Helseveileder

Kristoffer er utdannet fysioterapeut ved UiT og PT hos AFPT.

Kristoffer har lidenskap for fysisk aktivitet og en sunn livsstil. Med kompetanse på livsstilsendringer, styrketrening og rehabilitering, kan Kristoffer tilby skadeforebyggende og helsefremmende treningsveiledning, opptrening etter skade/operasjon eller etter langvarig sykdom. Kristoffer er opptatt av at klientene skal føle seg sett, oppleve mestring i det de gjør, og at de skal nå sine målsettinger og forventninger.

Tilgjengelig som PT på Feel24 Tomasjord/Strandgata, og som fysioterapeut på Feel24 Strandgata.

Kompetanseområder

  • Bygge en sunn og frisk kropp
  • Rehabilitering etter skade
  • Forebygging av muskel og skjelettplager
  • Utholdenhet
  • Økt styrke/muskelmasse

Bakgrunn/Utdanning

  • Autorisert Fysioterapeut, UiT
  • Personlig trener, Akademiet for Personlig Trening, AFPT
  • Tidligere aktiv fotballspiller

Her finner du Kristoffer

Kom i gang med personlig trener

Vi har mange dyktige personlige trenere som hjelper deg med treningen.