Ønsker du enkle, smakfulle og proteinrike middager? Da har jeg tre oppskrifter som passer perfekt enten du trener mye, vil holde deg mett lenge eller bare ønsker å nyte næringsrik mat. Disse måltidene inneholder gode proteinkilder og er enkle å lage uten at du trenger avanserte ingredienser.
Proteininnhold: ca. 46 g per porsjon
Ingredienser (2 porsjoner)
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Bland med litt olje, salt og pepper. Stek midt i ovnen i ca. 20-25 minutter til de er myke og lett gylne. Snu potene halvveis i steketiden. Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt før du tilsetter tacokrydderet og vann som beskrevet på pakken. Jeg har brukt Prima Lavpris sitt tacokrydder fordi det ikke inneholder unødvendig sukker og tilsetningsstoffer. Lag guacamole og kutt opp grønnsakene i ønsket størrelse. Fordel alle ingrediensene i to skåler og topp med guacamole og rømme.
Guacamole
Mos avokadoen med en gaffel. Bland inn 1 ss sitronsaft sammen med 4 min- tomater og ¼ rødløk finhakket. Smak til med litt pepper, salt og hvitløkspulver.
Proteininnhold: ca. 73 g protein per porsjon
Ingredienser (2 porsjoner)
Avocadodressing
Kjør 1 avocado og 0,5-1 dl vann med stavmikser til den er glatt. Start med litt vann og tilsett mer etter ønsket konsistens. Smak til med hvitløkspulver eller 1 hvitløksfedd, salt og litt pepper.
Fremgangsmåte
Sett oven på 200 grader varmluft. Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Bland med litt olje, salt og pepper. Stek midt i ovnen i ca. 20-25 minutter til de er myke og lett gylne. Snu potene halvveis i steketiden. Skyll quinoaen godt i rennende vann med en sil. Kok opp 2 dl vann, tilsett quinoaen og la koke med lokk på lav varme i ca. 15 minutter. La den hvile i 10 minutter med lokket på og rør så med en gaffel for å gjøre den luftig. Følg gjerne pakkens anbefalinger da koketid kan variere. Stek kyllinglårene hele til de er gjennomstekt, ca 6-8 minutter per side. La de hvile litt og skjær de så opp i terninger. Skjær agurk og eple i små biter. Grovhakk persille. Bland quinoa, kylling, bakte søtpoteter, agurk, eple, fetaost, gresskarkjerner og persille i en stor bolle. Hell over avocadodressingen og bland godt sammen og nyt!
Proteininnhold: ca. 65 g per porsjon
Ingredienser (2 porsjoner)
Dressing
Bland sammen 6-8 gode ss rømme i en skål med 1-4 ts chillimajones. Jeg brukte Sriracha hot chilli mayo. Smak til med chillimajones etter hvor sterk du ønsker den. Gjerne tilsett litt urtekrydder/salt om du har liggende.
Fremgangsmåte
Skyll risen godt og kok etter anvisning på pakken. Jeg brukte Vilja sin økologiske middagsris og den kokte jeg i omtrent 15 minutter sammen med 3 dl vann. Mens risen koker, stek kyllinglårene hele i pannen til de er gjennomstekt, ca 6-8 minutter per side. Krydre med litt salt og pepper og gjerne litt tørket urter om du har. For eksempel oregano eller timian. La kyllingen hvile litt før den skjæres opp i biter. Skjær så mango, reddik og agurk i tynne skiver. Riv gulrot og rødkål med en Y-formet potetskreller i lange strimler. Kok eller damp edamemebønnene i 3-5 minutter og skyll deretter i litt kaldt vann. Fordel risen i to skåler. Legg på kylling, grønnsaker, mango og edamamebønner. Topp med dressingen. Nyt en frisk, proteinrik bowl med mye smak!
Få gode tilbud og tips rett i innboksen din.